fbpx

Piilolinssien sovitus

Silmälasien käyttäjälle piilolasit tuovat vaihtelua näönkorjaamiseen.

Piilolaseilla on mahdollista korjata miltei kaikki taittovirheet, ja ne soveltuvat lähes jokaiselle ikään katsomatta. Myös erilaisissa harrastuksissa piilolasit on usein kätevämmät ja turvallisemmat kuin silmälasit.

Yleisimmät piilolasit

Nykyisin sovitetaan enimmäkseen ns. pehmeitä piilolaseja. Näiden materiaali on hyvin ohut ja joustava, ja käytössä ne ovat mukavat ja huomaamattomat. Pehmeitä piilolaseja ovat mm. kertakäyttölinssit, joita käytetään vain yhden päivän ajan. Lyhyen vaihtovälin linssien eli kuukausilinssien käyttöaika vaihtelee parista viikosta kuukauteen.

Piilolaseihin tottuminen on yleensä nopeaa. Yleisin käyttäjäryhmä on nuoret, jotka tarvitsevat kaukonäön korjausta. Piilolasit toimivat mainiosti myös plusvoimakkuutta tai hajataittoisuuskorjausta tarvitseville. Myös aikuisnäköiset voivat käyttää piilolaseja. Tällöin kyseessä ovat monitehopiilolasit, joita löytyy sekä kertakäyttöisinä että kuukausilinsseinä.

Sovitamme myös erikoisosaamisena skleraalisia piilolinssejä, kovia happea läpäiseviä piilolinssejä sekä ortokeratologialinssejä eli yölinssejä.

Ortokeratologia on prosessi, jossa yön aikana käytettävät piilolinssit (Ortho-K -linssit) muokkaavat sarveiskalvon pintaa niin, että voit nähdä terävästi koko seuraavan päivän. Ortho-K on ratkaisu erityisesti likinäköisille (tiettyyn voimakkuusrajaan saakka), jotka kokevat tavallisten päivällä käytettävien piilolinssien tai silmälasien käytön epämukavaksi. Tämä näönkorjausmenetelmä ei ole pysyvä, eli lopettaessasi yölinssien käytön sarveiskalvo palautuu takaisin normaaliin muotoonsa. Linssit ovat hellävaraiset ja hyvin happea läpäisevät. Täältä pääset tutustumaan lisää Ortho-K -linsseihin  https://enseyes.com/fi/natlinser/


Piilolasien hankinta

Optikko Kivisellä kaikki optometristit ovat laillistettuja piilolasien määrittäjiä ja sovittajia. Vastaamme siitä, että tutkimusten perusteella silmien terveydentila ei aseta estettä piilolasien käytölle. Piilolasisovitus tehdään noudattaen hyvää piilolasisovituskäytäntöä. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan jatkotutkimuksiin silmälääkärille.

Piilolasisovituksessa määritetään mm. linssin erilaisten kaarevuuksien, halkaisijan ja materiaalin perusteella hyvä istuvuus ja linssien toimivuus halutussa käytössä. Jälkitarkastusten ja säännöllisten kontrollien avulla varmistamme silmien terveydentilan ja piilolasien toimivuuden. Linssien valintaan vaikuttavat monet silmien yksilölliset ominaisuudet, kuten esim. kyynelnesteen koostumus ja määrä sekä sarveiskalvon ominaisuudet. Linssivalinnan yhteydessä huomioidaan myös olosuhteet, joissa linssejä tullaan käyttämään. Sovituksen yhteydessä opastamme linssien käyttöön. Linssityypin mukaan sovituskäyntejä on yksi tai useampia.